Yemeklik Patates ?e?itleri
ALASKA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i
Yer ve Y?l: Fransa 1999 Islah Metodu: Melezleme | Bitki Boyu : Orta Bitki ?rtüsü: Orta Bitki Büyüme ?ekli: Yar? dik Ana Sap Say?s?: 2,5 ?i?ek Rengi: Mavi-mor Ortalama Yumru A??rl???: 254,4 Olgunla?ma Gün Say?s?: Orta erkenci Yumru ?ekli: Uzun oval Yumru G?z Derinli?i: ?ok yüzeysel Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: Beyaz Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi ?rnek Pazarlanabilir Verim (%): 88,47 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%): 10,3 Kuru Madde Miktar? (%): 16,0 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: Krem,orta, da??lmayan F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: Beyaz, orta, unlu |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
ANAIS |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i
Yer ve Y?l:Fransa 1997 Islah Metodu: Melezleme | Bitki Boyu: Uzun Bitki ?rtüsü: Orta Bitki Büyüme ?ekli: Yar? dik Ana Sap Say?s?: 4,2 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 189,1 Olgunla?ma Gün Say?s?: Orta erkenci Yumru ?ekli K?sa: Oval Yumru G?z Derinli?i: Orta derin Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: Sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi ?rnek Pazarlanabilir Verim (%): 90,32 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%): 11,2 Kuru Madde Miktar? (%): 17,0 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: A??k sar?, ?yi, da??lmayan F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: A??k sar?, orta, Orta unlu |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
COSMOS |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i
Yer ve Y?l: Hollanda 1980 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: 2180 Haploid |
Bitki Boyu: Orta Bitki ?rtüsü: ?yi Bitki Büyüme ?ekli: Da??n?k ?i?ek Rengi: Beyaz Olgunla?ma Gün Say?s?: Orta erkenci Yumru ?ekli: Oval Yumru G?z Derinli?i: Orta derin Yumru Kabuk Rengi: A??k sar? Yumru Et Rengi: A??k sar? Pazarlanabilir Verim (%): 76.9 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%): 16.2 Kuru Madde Miktar? (%): 22.6 |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
ELODIE |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i
Yer ve Y?l: Fransa 1998 Islah Metodu: Melezleme | Bitki Boyu: Uzun Bitki ?rtüsü: Orta Bitki Büyüme ?ekli: Yar? dik Ana Sap Say?s?: 2,9 ?i?ek Rengi: Mavi-mor Ortalama Yumru A??rl???: 234,4 Olgunla?ma Gün Say?s?: Orta erkenci Yumru ?ekli: Uzun Yumru G?z Derinli?i: ?ok yüzeysel Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: A??k sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi ?rnek Pazarlanabilir Verim (%): 93,7 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):9,6 Kuru Madde Miktar? (%):15,3 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: A??k sar?, iyi, da??lmayan yap? F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: A??k sar?, orta, orta unlu |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
KONSUL |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l: Hollanda 1999 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: Cosmos X KO 81-0820 |
Bitki Boyu: Uzun Bitki Tipi: Ara Tip Bitki Büyüme ?ekli: Yar? Dik Ana Sap Say?s? : 3-5 ?i?ek Rengi: Mavi-Mor Ortalama Yumru A??rl???: 167-190 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Ni?de : ge?ci Nev?ehir : Orta erkenci Yumru ?ekli: Oval Yumru G?z Derinli?i: Yüzeysel Yumru Kabuk Rengi:Sar? Yumru Et Rengi:Sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%): 95 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%): 9.8-11.2 Kuru Madde Miktar? (%): 15.5-17.0 |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
Marabel Cinsi Patates
MARABEL |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l: Kaltenberg-1993 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: NenaXM 75-364 |
Bitki Boyu: Orta Bitki ?rtüsü: ?yi Bitki Büyüme ?ekli: Yayg?n ?i?ek Rengi: Beyaz Olgunla?ma Gün Say?s?: Erkenci Yumru ?ekli: Oval Yumru G?z Derinli?i: Orta derin Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: Koyu sar? Pazarlanabilir Verim (%): 83.9 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%): 14.9 |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
SANTE |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l: Hollanda 1981 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: Y 66-13-636 X SVP AM 66-42 |
Bitki Boyu: Uzun Bitki Tipi: Ara Tip Bitki Büyüme ?ekli: Dik Ana Sap Say?s?: 4-5 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 106-154 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Ni?de : ge?ci Nev?ehir : Orta erkenci Yumru ?ekli: K?sa oval Yumru G?z Derinli?i: Yüzeysel Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: A??k sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?yi-?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%): 96 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%): 13.0-14.6 Kuru Madde Miktar? (%): 19.0-20.9 |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
FELS?NA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1991 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: Morene X Gloria |
Bitki Boyu: Orta Bitki ?rtüsü: ?ok iyi Bitki Büyüme ?ekli: Dik Ana Sap Say?s?: 3,8 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 130,3 Olgunla?ma Gün Say?s?: 80-90 Gün Yumru ?ekli: Oval Yumru G?z Derinli?i: Orta s?? Yumru Kabuk Rengi: A??k sar? Yumru Et Rengi: A??k sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi g?rünü?lü yumru Pazarlanabilir Verim (%): 96,5 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):16,3 Kuru Madde Miktar? (%): 22,8 SSanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? 11 Orta Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? A??k sar?, Orta, hafif ?atlama F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: A??k sar?, iyi, Orta kuru |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik, k?zartmal?k |
FABULA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l: Hollanda 1996 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: Monalisa X Hudson |
Bitki Boyu: Orta Bitki ?rtüsü: ?ok ?yi Bitki Büyüme ?ekli: Da??n?k Dik Ana Sap Say?s?: 3,0 ?i?ek Rengi: Beyaz ile birlikte mor erguvan Ortalama Yumru A??rl???: 214,3gr Olgunla?ma Gün Say?s?: 100-120 gün Yumru ?ekli: Yuvarlak oval Yumru G?z Derinli?i: Orta s?? Yumru Kabuk Rengi: A??k sar? Yumru Et Rengi: A??k sa?r Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi g?rünü?lü yumru Pazarlanabilir Verim (%): 86,3 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):10,6 Kuru Madde Miktar? (%): 16,3 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? 41 Cipslik olmaz Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? Kou sar?, iyi, hafif ?atlama F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: Koyu sar?,orta, ya? |
Kullan?m ?ekli: Yemeklik |
ADORA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1989 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: Primura X Alcmaria |
Bitki Boyu: Orta k?sa Bitki ?rtüsü: ?ok ?yi Bitki Büyüme ?ekli: Da??n?k Dik Ana Sap Say?s?: 4,4 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 89,9gr Olgunla?ma Gün Say?s?: 80 günden ?nce Yumru ?ekli: Oval Yumru G?z Derinli?i: Orta s?? Yumru Kabuk Rengi: A??k sar? Yumru Et Rengi: Krem Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi g?rünü?lü yumru Pazarlanabilir Verim (%): 98,1 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):12,3 Kuru Madde Miktar? (%):18,3 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? 56 Cipslik olmaz Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? Krem, orta , ?atlama yok F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: Krem , orta ,unlu |
Kullan?m ?ekli:Turfanda |
AGATA (BM 52.72 X S?RCO) |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Olgunla?ma: ?ok erkenci Yumru ?ekli: Yüzlek g?zlü Verimi: Yüksek Kuru Madde: ?ok dü?ük Pazar Kalitesi: Olduk?a sa?lam bünyeli, pi?tikten sonra renk de?i?ikli?i olmaz Ye?il Aksam: Olduk?a iyi geli?ir. Hastal?klar: Yaprak mantar?na hassas, Yn virüsüne ?ok dayan?kl?, si?ile ba????kl?, alt?n nematodunun A Tipine dayan?kl? |
Bitki: Saplar c?l?z, orta kal?n aras?, da??n?k, ?ok mat renkli. Yapraklar olduk?a geni?, kapal? g?rünümde a??k ye?il, birincil yaprak??klar ?ok büyük, ?ok geni? yüzlek damarl?, ?i?ek topluluklar? kü?ük, az say?dad?r. ?i?ekler beyaz renklidir. Yumru ?ekli: Oval, sar?, düzgün kabuklu, a??k sar? etli; yüzlek g?zler. Filizler: Geni? ve silindirik ?eklinde k?rm?z?-mor renkli, seyrek tüylü, u? sürgünleri mat k?rm?z?, yan sürgünler orta ile uzun aras?ndad?r. |
ANNA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Irlanda 1996 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: OP 4501/2XCara |
Bitki Boyu: Uzun Bitki Tipi: Ara Tip Bitki Büyüme ?ekli: Yar? Dik Ana Sap Say?s?: 5-6 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 145-162 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Ni?de ve Nev?ehir . ?ok ge?ci Yumru ?ekli: K?sa Oval Yumru G?z Derinli?i: Yüzeysel Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: Krem Elek ?ncesi Yumru G?rünümü:? yi-?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%): 94 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):11.9-13.2 Kuru Madde Miktar? (%):17.9-19.4 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar?: S?n?rl? olarak parmak patatese uygun |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
CARL?TA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1989 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri: aerla X Provita |
Bitki Boyu: Orta Bitki ?rtüsü: ?yi Bitki Büyüme ?ekli: Da??n?k Dik Ana Sap Say?s?: 3,3 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 163,2 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: 80-90 gün Yumru ?ekli: Yuvarlak oval Yumru G?z Derinli?i: Orta s?? Yumru Kabuk Rengi: A??k sar? Yumru Et Rengi: A??k sa?r Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi g?rünü?lü yumru Pazarlanabilir Verim (%): 96,6 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):10,0 Kuru Madde Miktar? (%):15,7 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? 43 Cipslik olmaz Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? Koyu sar?, iyi, ?atlama yok F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: A??k sar? ,iyi,orta kuru |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
GRANOLA |
|
Tar?msal ?zellikleri |
Morfolojik ?zellikleri |
Olgunla?ma: Orta ge?ici Yumru ?ekli: Oval, olduk?a derin g?zler Verimi: Yüksek Kuru Madde: Orta Pazar Kalitesi: Olduk?a s?k? bünyeli,pi?irildikten sonra renk de?i?ikli?i olmaz. Ye?il Aksam: Ba?lang??ta olduk?a yava? geli?me, bitki ?rtüsü iyi. Hastal?klar: Olduk?a iyi derecede yaprak mantar?na ve orta derecede yumru mantar?na dayan?kl?, virüs A ve virüs , Y" ye ?ok iyi dayan?kl?, alt?n nematodunun A tipi etkenine kar?? dayan?kl?d?r. |
Bitki:O rta uzunluktan uzun; saplar olduk?a kal?n, da??n?k, donuk mor; yapraklar geni?, soluk ye?il; ana yaprak??klar geni? ve dar, yüzeysel damarl?; ?i?ek topluluklar? kü?ük ve az say?da ; ?i?ekler koyu k?rm?z?-mor renklidir. Yumru ?ekli: K?sa oval, sar?, olduk?a pürüzlü kabuk, sar? etli, olduk?a derin g?zlü. Filizler: Olduk?a kü?ük, yumurta ?eklinde, alt k?sm? k?rm?z?-mor renkli, seyrek tüylü, u? sürgünler koyu k?rm?z?-mor, orta uzunlukta yan dallar. |
IMPALA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1989 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:BM 52-72 X Biranco |
Bitki Boyu: Orta Bitki ?rtüsü: ?ok iyi Bitki Büyüme ?ekli: Da??n?k dik Ana Sap Say?s?: 7,7 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 108 Olgunla?ma Gün Say?s?: 80 Günden ?nce Yumru ?ekli: Oval Yumru G?z Derinli?i: Orta s?? Yumru Kabuk Rengi: A??k Sar? Yumru Et Rengi: Koyu Sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok iyi g?rünü?lü yumru Pazarlanabilir Verim (%): 95,7 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):10,5 Kuru Madde Miktar? (%):16,2 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? 56 (Cipslik olamaz) Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? Koyu sar?, orta, ?atlama yok F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap?: Koyu sar?,orta,ya? |
Kullan?m ?ekli:Turfanda |
JAERLA (Sirtema X MPI 19268) |
|
Tar?msal ?zellikleri |
Morfolojik ?zellikleri |
Olgunla?ma: Erkenci Yumru ?ekli: ?ok iri, i? ?ürüklü?üne az hassas, gayet yüzlek g?zlüdür Verimi: ?yi ile ?ok iyi aras?, erken hasat edilirse kalitesi ?ok iyi Kuru Madde: Olduk?a dü?ük Pazar Kalitesi: Gayet sa?lam bünyeli, pi?tikten sonra renk de?i?mez. Ye?il Aksam: Olduk?a h?zl? geli?ir. Saplar? kuvvetlidir. Gayet iyi dallan?r. Susuzlu?a diren?lidir. Hastal?klar: Yaprak küfüne hassast?r. Yumru küfüne ?ok az hassasd?r. Si?ile ba????kl?d?r. |
Bitki: Saplar az ve gayet kal?nd?r, say?l?r, erken yatar. Yaprak saplar? hafif mordur. Yapraklar gayet iri, olduk?a dü?ük ve a??k ye?ildir. Birincil yaprak??klar gayet geni? ve yüzlek damarl?d?r. ?i?ek topu kü?ük ve az say?da olup, az miktarda beyaz ?i?ek bulunur. Yumru ?ekli: Oval pürüzsüz, mat sar? kabukludur. Eti mat sar? renklidir. ?ok yüzlek g?zlüdür. Filizler: Ba?lang??ta konik, daha ilerideki d?nemde sapa benzer k?sa yap? olu?ur. Hafif k?rm?z?- mor renklidir. Uca do?ru gayet ye?ildir. Seyrek tüylüdür. U? sürgünü kü?ük, kapal? ve gayet ye?ildir. |
LATONA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1994 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:Jaerla X Nicola |
Bitki Boyu: Uzun Bitki Tipi: ra Tip Bitki Büyüme ?ekli: Yar? Dik Ana Sap Say?s?: 3-5 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 132-149 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Orta erkenci Yumru ?ekli: Oval Yumru G?z Derinli?i: Orta derin Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: A??k sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%): 94 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):12,0-12,7 Kuru Madde Miktar? (%):18,0-18,7 |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
MARANCA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1993 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:ImpalaXMA 77-481 |
Bitki Boyu: Uzun Bitki Tipi: Ara Tip Bitki Büyüme ?ekli: Yar? Dik Ana Sap Say?s?: 4-5 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 151-166 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Erkenci Yumru ?ekli: Uzun oval Yumru G?z Derinli?i: Yüzeysel Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: Sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?yi-?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%):88 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):7.5-8.5 Kuru Madde Miktar? (%):12.8-14.0 |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
MONDIAL |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1987 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:Spunta X 66-295 |
Bitki Boyu: Orta Bitki ?rtüsü: ?yi Bitki Büyüme ?ekli: Dik Ana Sap Say?s?: 4,3 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 85,5 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: 90-100 Gün Yumru ?ekli: Uzun Yumru G?z Derinli?i: Hafif s?? Yumru Kabuk Rengi: A??k sar? Yumru Et Rengi: A??k sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?yi ?rnek Pazarlanabilir Verim (%): 88,4 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):13,2 Kuru Madde Miktar? (%):19,3 Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? 33 Cipslik olmaz Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? A??k sar?, Orta, ?atlama yok. F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat Yap?:A??k sar?,Orta,Orta kuru |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
PROVENTO |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Hollanda 1993 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:Elvira X Escort |
Bitki Boyu: Uzun Bitki Tipi: ra Tip Bitki Büyüme ?ekli: Yar? Dik Ana Sap Say?s?: 3-5 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 118-196 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Ni?de ve Nev?ehir : ge?ci Yumru ?ekli: K?sa oval Yumru G?z Derinli?i: Orta derin Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: ??k sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%): 95 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran?
(%):11.0-12.8 Kuru Madde Miktar? (%):16.8-18.9 |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
RESY (SVP 50-2017 X MPI 19268) |
|
Tar?msal ?zellikleri |
Morfolojik ?zellikleri |
Olgunla?ma: Olduk?a erkenci Yumru ?ekli: Büyük, ?? ?ürüklü?üne az hassas, yüzeysel g?zler Verimi: ?yi ile ?ok iyi aras?, irilik yeknesakl??? (derecesi) iyi. Kuru Madde: Orta derecede Pazar Kalitesi: Olduk?a sa?lam dokulu, pi?tikten sonra renk de?i?ikli?i olmaz Ye?il Aksam: H?zl? geli?ir, orta derecede boylan?r. Geni? yapraklar, iyi kaplar. Hastal?klar: Ge? d?nem mantar?na hassas A ve Yn virüsü ile yaprak k?vr?lmas?na hafif hassas, si?ile dayan?kl?. |
Bitki: Hayli az sapl?, olduk?a kal?n, geni? ?rtülü, ye?il veya yer yer a??k mor, yapraklar geni?, olduk?a sert, a??k ye?il; ilk yaprak??klar hayli geni? ve oval, yüzlek damarl?; ?i?ek topu hayli kü?ük ve hayli ?ok say?da; ?i?ekler ?ok soluk k?rm?z?-mor. Yumru ?ekli: Oval, düzgün, sar? kabuk; a??k sar? etli; yüzlek g?zler. Filizler: Ba?lang??ta yo?un, sonra koni ?eklinde, sap dipleri hafif k?rm?z? mor renkten sonra mat ye?ile d?ner. Seyrek tüylenme ve sürgünü kü?ük, kapal?, ye?ildir. |
SATINA |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Almanya 1981 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:Puntila X H99 7.4 |
Bitki Boyu: Orta Bitki Büyüme ?ekli: Yar? dik ?i?ek Rengi: Beyaz Olgunla?ma Gün Say?s?: Orta erkenci Yumru ?ekli: K?sa oval Yumru G?z Derinli?i: Yüzeyselden ortaya Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: Sar? |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Sanayilik ?e?itlerde K?zartma sonu?lar? Suda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? F?r?nda Pi?irme Sonras? Renk, Tat, Yap? |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
SLANEY |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Irlanda 1996 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:Maris Page X Cara |
Bitki Boyu: Uzun Bitki Tipi: Ara Tip Bitki Büyüme ?ekli: Yar? Dik Ana Sap Say?s?: 3-6 ?i?ek Rengi: Beyaz Ortalama Yumru A??rl???: 108-180 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Ni?de ve Nev?ehir . ?ok ge?ci Yumru ?ekli: K?sa Oval Yumru G?z Derinli?i: Yüzeysel Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: Krem Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?yi-?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%): 81 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran? (%): 11.9-14.8 Kuru Madde Miktar? (%): 17.9-21.4 |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |
VELOX |
|
?e?ide Ait Bilgiler |
Morfolojik ?zellikleri |
Tescil Edildi?i Yer ve Y?l:Almanya 1994 Islah Metodu: Melezleme Ebeveynleri:2680/77X99/73 |
Bitki Boyu: K?sa Bitki Tipi: Ara Tip Bitki Büyüme ?ekli: Dik Ana Sap Say?s?: 2-3 Ortalama Yumru A??rl???: 70-94 gr Olgunla?ma Gün Say?s?: Erkenci -Orta Erkenci Yumru ?ekli: K?sa Oval Yumru G?z Derinli?i: Yüzeysel Yumru Kabuk Rengi: Sar? Yumru Et Rengi: A??k Sar? Elek ?ncesi Yumru G?rünümü: ?ok ?yi Pazarlanabilir Verim (%): 97 |
Teknik ?zellikleri |
Tar?msal ?zellikleri |
Ni?asta Oran? (%): 14.0 Kuru Madde Miktar? (%): 20.2 |
Kullan?m ?ekli:Yemeklik |